Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

SSL's installeren op gedeelde Plesk -hosting

Onze gedeelde Plesk-hostingaccounts ( meer info ) ondersteunen SSL-certificaten van ons (die we voor je installeren op het primaire domein) en van externe leveranciers (die je zelf moet installeren). Hier is het proces voor handmatige installatie van SSL -certificaten:

1. Ontvang een dedicated IP -adres ( alleen voor gedeelde hosting ) - Hoewel je geen dedicated IP -adres nodig hebt om een SSL op je Plesk -account te installeren, zorgt dit ervoor dat alle bezoekers met succes een SSL -verbinding tot stand kunnen brengen. Zie voor meer informatieVoeg een dedicated IP -adres toe .
    Waarschuwing: Als je een dedicated IP -adres aan je account toevoegt, neem dan contact op met de klantondersteuning om het instellen te voltooien.
  2. Een CSR genereren - Je moet het bedrijf dat je SSL -certificaat verstrekt, een certificaatondertekeningsaanvraag (CSR) verstrekken vanuit je gedeelde Plesk -hostingaccount.
  3. Je SSL -certificaat uploaden en installeren - Nadat je het SSL -certificaat hebt ontvangen, moet je het uploaden naar je gedeelde hostingaccount en vervolgens 'inschakelen' voor de site die je wilt beveiligen.

Een CSR genereren

Om deze stappen te voltooien, moet je je Plesk -account hebben ingesteld en de domeinnaam die je wilt beveiligen met een SSL -certificaat al toevoegen.

Een CSR genereren

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast het account dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Klik in het gedeelte voor de domeinnaam die je wilt gebruiken op Meer weergeven .
  5. Klik op SSL/TLS -certificaten .
  6. Klik op SSL -certificaat toevoegen .
  7. Voer een certificaatnaam in , vul de velden in het gedeelte Instellingen in en klik op Aanvragen .
    Waarschuwing: De informatie die je invoert in het gedeelte Instellingen moet exact overeenkomen met de informatie die je aan de SSL -leverancier verstrekt.
  8. Klik op de naam van het certificaat dat je aan Plesk hebt toegevoegd.

Je certificaatondertekeningsaanvraag wordt weergegeven in de CSR -sectie.

Om je SSL -certificaat te krijgen, moet je deze CSR verstrekken aan het bedrijf dat het certificaat afgeeft.

Zodra ze het certificaat hebben uitgegeven, zullen ze je een CRT -bestand bezorgen. Dit is je SSL -certificaat.

Je certificaat uploaden en installeren

Om deze stappen te voltooien, moet je het CRT -bestand hebben dat je hebt gekregen van het bedrijf dat je SSL -certificaat heeft uitgegeven.

Om je certificaat te uploaden

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast het account dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Klik in het gedeelte voor de domeinnaam die je wilt gebruiken op Meer weergeven .
  5. Klik op SSL/TLS -certificaten .
  6. Gebruik de sectie De certificaatbestanden uploaden om het CRT -bestand van je lokale computer te uploaden als het certificaat en klik vervolgens op Bestanden verzenden .

Om je certificaat te activeren

1. Ga naar het tabblad Websites en domeinen.
  2. Klik in het gedeelte voor de domeinnaam die je wilt gebruiken op Meer weergeven .
  3. Klik op Hostinginstellingen .
  4. Selecteer SSL -ondersteuning in de sectie Beveiliging .
  5. Selecteer het certificaat dat je hebt gemaakt en klik op OK .

Dat is alles! Om er zeker van te zijn dat je SSL werkt, kun je dit controleren bij SSL Shopper .

Technische info

In tegenstelling tot sommige van onze andere hostingplatforms, heb je niet per se een dedicated IP -adres nodig om een SSL -certificaat te hebben op onze gedeelde Plesk -hostingaccounts. Dit komt doordat het het Server Name Indication (SNI) -protocol gebruikt. Niet alle browsers ondersteunen SNI, wat betekent dat sommige gebruikers zonder een dedicated IP -adres geen verbinding kunnen maken via SSL.