Sta externe en ongeregistreerde domeinen in cPanel toe op mijn Generation 4-server

cPanel is standaard ingesteld op het blokkeren van ongeregistreerde domeinen, of domeinen die geen DNS hebben die naar de cPanel-server wijst. Zulke domeinen kun je nodig hebben voor het testen of ontwikkelen. Deze domeinen kun je als volgt deblokkeren in cPanel.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op je pagina Mijn producten op Servers en klik naast de Generation 4-server die je wilt gebruiken op Beheren.
  3. Klik op WHM starten.
  4. Op de WHM-hoofdpagina selecteer je Serverconfiguratie > Instellingen aanpassen.
  5. Selecteer het tabblad Domeinen.
  6. Als het domein dat je wilt gebruiken online is, maar niet op je server staat, selecteer je naast Externe domeinen toestaan Aan.

Of, als het domein dat je wilt gebruiken niet is geregistreerd (ook wel een 'nepdomein' genoemd), selecteer je naast Niet-geregistreerde domeinen toestaan Aan.

7. Onderaan de pagina Instellingen aanpassen klik je op Opslaan.

Je bent nu klaar om je ongeregistreerde of externe domeinen aan te maken in cPanel.