Standaardkoppelingen toevoegen met behulp van macro's

Dit artikel behandelt een oud product dat niet langer beschikbaar is voor nieuwe klanten.

Als je al een tijdje op internet bent, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord dat termen als ' shortcode ' of ' macro ' vaak worden gebruikt. In wezen zijn dit allemaal manieren om een programma te vertellen iets standaards te doen, met behulp van een korte, eenvoudige code of opdracht. En je kunt dit ook doen om links toe te voegen aan je GoDaddy Email Marketing e -mails!

GoDaddy Email Marketing neemt automatisch enkele standaardlinks op in je voettekst en je kunt deze instellingen wijzigen met onze add-on Campagne Tweaks. Maar je kunt ook overal in je campagne extra links toevoegen met de onderstaande macro's. Kopieer en plak degene die je nodig hebt in een tekstmodule. Wanneer je een voorbeeld van de e -mail bekijkt of op "Verzenden" klikt, worden die macro's omgezet in een klikbare link!

Macro's en koppelingssyntaxis in e -mails

De samensteller gebruikt een taal die bekend staat als Markdown , dus de syntaxis van de linktekst is belangrijk. Zelfs als je een link toevoegt met de opstelknoppen, ziet de onbewerkte tekst van een link in je campagne er als volgt uit:

[Tekst weergeven die de lezer ziet] ( http://yourURLgoeshere.com )

De vierkante haken bevatten de tekst die door een lezer kan worden aangeklikt. In dat geval geeft je e -mail alleen een klikbare link weer met de tekst "Tekst weergeven die de lezer ziet". De rest, tussen haakjes, is verborgen. De haakjes bevatten de daadwerkelijke URL waaraan je die link koppelt.

Aangezien dit hier allemaal macro's zijn, zijn het geen volledige URL's wanneer je ze intypt. Het is slechts een sneltoets om te weten welke URL moet worden ingevoerd wanneer ze de e-mail verzendt. Je kunt dus de tekst die in de eerste set vierkante haken staat bewerken, maar niets tussen de haakjes wijzigen.

En vergeet niet je e -mails altijd te testen voordat je ze naar je abonnees verstuurt!

Shortcode macro's

Doorsturen naar een vriend:

[Klik hier om door te sturen naar een vriend] ( [[forward_link]] )

of

[Klik hier om door te sturen naar een vriend] ( [[forward]] )

Afmelden:

[Klik hier om je af te melden] ( [[unsubscribe]] )

of

[Klik hier om je af te melden] ( [[opt_out]] )

Abonneren:

[Klik hier om je te abonneren] ( [[subscribe]] )

Dit voegt een link toe aan je standaard registratieformulier.

Webweergave:

[Klik hier om dit op internet te bekijken] ( [[web_link]] )

of

[Klik hier om dit op internet te bekijken] ( [[web_view]] )

Voorkeuren:

[Klik hier om je abonnementsvoorkeuren te beheren] ( [[manage_subscription]] )

Sociale macro's

Links naar sociale pictogrammen:

[[social_links]]

Dit op zichzelf, zonder weergavetekst, voegt de rij knoppen voor je actieve sociale profielen toe.

Links voor sociaal delen:

[Klik hier om dit op Facebook leuk te vinden] ( [[facebook_like]] )

[Klik hier om dit op Twitter te delen] ( [[twitter_share]] )

[Klik hier om dit een +1 te geven op Google +] ( [[plusone_share]] )

[Klik hier om dit op Pinterest vast te zetten] ( [[pinterest_share]] )

[Klik hier om dit op LinkedIn te delen] ( [[linked_in_share]] )

Geavanceerde macro's

Er zijn ook macro's voor alleen aangepaste HTML -gebruikers! Deze moeten in speciale contexten worden gebruikt bij het maken van HTML -e -mails, vanaf nul. Als je alleen de gewone componist gebruikt, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Tracking van weergaven toevoegen:

[[tracking_beacon]] of [[peek_image]]

Tracking doorverwijzen toevoegen:

[[native_forward]]

Hierdoor wordt CSS ingevoegd dat systeemeigen doorstuurservices probeert te volgen in de e -mailclient (dwz weergaven wanneer de abonnee de campagne doorstuurt zonder de functie Doorsturen naar een vriend te gebruiken).

Herbevestigingslink:

[Klik hier om je abonnement te bevestigen] ( [[confirmation_link]] )

Als je een e -mail verzendt met deze link erin, wordt de geadresseerde onderdrukt en wordt deze gemarkeerd als 'Niet bevestigd'. Wanneer ze op de bevestigingslink klikken, worden ze automatisch opgeheven, bevestigd en opnieuw toegevoegd aan de actieve abonnees.

Voorbeeldtekst weergeven:

[[subject_text]]

Hierdoor wordt een korte reeks tekst toegevoegd, die uit de inhoud van de e -mail wordt gehaald. Het kan worden weergegeven in de weergave Postvak IN voor ondersteunende klanten (bijvoorbeeld Gmail), na de onderwerpregel.