Stel de naamserver DNS met WebHost Manager (WHM) in

Met de volgende stappen kun je je eigen domeinnaam als naamserver instellen voor websites waarvoor je server als host fungeert.

Vereist: stel voordat je begint een WHM-account in voor je domeinnaam. Raadpleeg Maak een account aan in WebHost Manager (WHM) voor meer informatie.

1. Meld je aan bij WHM met root als gebruikersnaam en je serverwachtwoord op https://jeserverip:2087, waarbij jeserverip het IP-adres van je server is.
  2. Onder DNS-functies selecteer je DNS-zone bewerken.
    selecteer dns-zone bewerken
  3. Selecteer de domeinnaam die je wilt gebruiken en klik op Bewerken.
    domein selecteren
  4. Voor de twee rijen waarvoor het menu NS weergeeft, moet je de meest rechter kolommen wijzigen in respectievelijk ns1.je domeinnaam. en ns2.je domeinnaam..

Opmerking: Vergeet in deze velden niet een punt (".") te gebruiken na je naamserver.

gegevens van naamserver invoeren
  5. Doe het volgende in de eerste rij in het gedeelte Nieuwe vermeldingen onder deze lijn toevoegen:
    • Eerste veld: Typ ns1
    • Tweede veld: Typ 14400
    • Derde veld: Selecteer A
    • Vierde veld: Typ het IP-adres van je server

Doe in de tweede rij het volgende:

• Eerste veld: Typ ns2
    • Tweede veld: Typ 14400
    • Derde veld: Selecteer A
    • Vierde veld: Typ het IP-adres van je server
    nieuwe vermeldingen toevoegen
  6. Selecteer Opslaan.

Opmerking: Het kan 24 tot 48 uur duren tot DNS overal is doorgegeven nadat deze wijzigingen zijn aangebracht.

7. Verwante stappen

Je moet nu de volgende stappen voltooien om je domeinnaam als een servernaam te gebruiken:

1. Voeg je eigen hostnaam toe om je domeinnaam als een naamserver te gebruiken.
    2. Wijzig dan de naamserver voor je domein in je nieuwe, aangepaste naamserver.