Tekstkoppeling

Hyperlinks kunnen je website gebruiksvriendelijker maken. Deze video en de aanwijzingen hieronder leggen uit hoe je van tekst op je website 3 verschillende soorten links kunt maken.

Je kunt links toevoegen aan je tekst door een webpagina te openen of het veld 'Naar': in een nieuw e-mailbericht in te vullen.

1. Meld je aan bij je Webbouwer-account.
  2. Klik op Site bewerken.
  3. Klik op het paginamenu om een pagina te selecteren die tekst heeft die gelinkt moet worden.
    Klik op het paginamenu om een pagina te selecteren.
  4. Dubbelklik in het tekstvak met de tekst die je gelinkt wilt hebben.
  5. Selecteer de woorden die je gelinkt wilt hebben en klik op de ketenlink-knop van de tekstbewerker.
    Klik op het ketenpictogram om de geselecteerde tekst te koppelen
  6. Klik in het scherm Link op het menu Doel om een pagina op je site te selecteren, of typ een extern webadres in het veld Link (URL).
    Gebruik het venster Link om een doel voor je tekstlink te selecteren

Opmerking: om tekst aan een e-mailadres te linken, voer je het e-mailadres in het veld Link (URL) in met deze indeling: mailto:cool@coolexample.com. (Het veld blijft roze tot je de gehele URL hebt ingevoerd.) Als klanten op de link op je site klikken, opent hun standaard e-mailprogramma een leeg e-mailbericht naar dat adres.
    Je moet een e-mailadres om te linken invoeren.

7. Selecteer Link in een nieuw venster openen als je niet wilt dat de webbrowser van de viewer de site sluit.
  8. Klik op Invoegen om de koppeling toe te passen en sluit het vak Koppelen.
  9. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.