Problemen oplossen met de configuratie van Workspace Email op Android

Gebruik de volgende informatie om veelvoorkomende problemen op te lossen die zich kunnen voordoen bij het instellen van e-mail op een Android-apparaat. Intussen kun je altijd onze mobiele e-mail (mobilemail.godaddy.com) gebruiken om in contact te blijven met klanten, vrienden en familie.

Stap 1: Controleer of je verbinding met mobiele e-mail kunt maken

Maak eerst verbinding met mobiele e-mail op je apparaat om zeker te weten dat je een account hebt en dat je gebruikersnaam en wachtwoord het doen. Ga naar mobilemail.godaddy.com en meld je aan.

Als je je niet kunt aanmelden, controleer dan nog een keer of je e-mailaccount is ingesteld en je het juiste e-mailadres en wachtwoord hebt gebruikt. Mogelijk dien je contact op te nemen met de systeembeheerder die je account heeft ingesteld. Zie Mijn Workspace-e-mailaccount instellen.

Stap 2: controleer je instellingen zorgvuldig

Het typen op een Android-apparaat is niet altijd even eenvoudig, waarbij er als snel een of twee tekens foutief worden ingedrukt. Controleer zorgvuldig of u de juiste inkomende en uitgaande servers (hostnamen) en het juiste e-mailadres en wachtwoord gebruikt om verbinding te maken met uw e-mailaccount.

Je servernamen wijken mogelijk ook af van onze standaardconfiguratie, afhankelijk van het type e-mailabonnement en waar je dit hebt aangeschaft.

Stap 3: stel je wachtwoord opnieuw in

Als het wachtwoord is gecontroleerd door een succesvolle aanmelding, maar het niet lukt om je e-mail in te stellen onder Android, moet je je wachtwoord voor Workspace Email opnieuw instellen. (Je kunt opnieuw hetzelfde wachtwoord gebruiken.)

Probeer opnieuw of je je e-mailaccount kunt instellen nadat je het wachtwoord opnieuw hebt ingesteld.

Stap 4: probeer andere SMTP-poorten

Gewoonlijk werk poort 80 uitstekend op Android-apparaten, maar soms blokkeren internetproviders of netwerkproviders om beveiligingsredenen specifieke poorten. Als poort 80 niet werkt, kunt u enkele alternatieve poorten proberen.

Opmerking: De stappen voor het wijzigen van SMTP-poorten op je Android-apparaat kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van je merk/model en je netwerkprovider. Alle informatie die je nodig hebt, is echter opgenomen in deze stappen.

De SMTP-poortinstellingen op je Android-apparaat wijzigen
  1. Open de app E-mail.
  2. Druk op Menu en tik op Accounts.
  3. Tik en houd uw vinger op de account die u wilt corrigeren.
  4. Er wordt een pop-upmenu weergegeven. Tik op Accountinstellingen.
  5. Tik op Uitgaande instellingen.
  6. Probeer poort 3535 te gebruiken. Tik op Volgende om het resultaat te zien.
  7. Herhaal, als dit niet werkt, de stappen 1-5, selecteer SSL als het beveiligingstype en probeer of 465 werkt.
  8. Tik op Volgende om het resultaat te zien.

Stap 5: Download een andere e-mailclient

Op bepaalde apparaten kun je verschillende e-mailapps downloaden (zoals myMail of K9 Mail) vanuit de app store voor je apparaat. De app store bevat tal van verschillende e-mailclients die gratis kunnen worden gedownload. Deze kun je gebruiken voor het oplossen van problemen bij het instellen van e-mail op je apparaat. Je kunt zo bijvoorbeeld nagaan of de huidige configuratie alleen niet werkt in die specifieke app. Het kan helpen om een andere e-mailapp te downloaden, om na te gaan of je e-mailconfiguratie in deze toepassing werkt.

Stap 6: Neem contact op met de van een GoDaddy-expert

Als je deze stappen hebt doorlopen en het nog steeds niet lukt om je e-mailaccount te gebruiken op je apparaat, neem je contact op met de van een expert van GoDaddy. We hebben toegang tot enkele extra tools. Mogelijk kunnen we het probleem met je e-mailaccount oplossen.

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe support en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.