Problemen met Apple Mail oplossen

Als je problemen hebt met het ontvangen of versturen van je E-mail werkruimte, moet je Apple Mail op de Mac gebruiken, zie hieronder voor enkele handige tips voor probleemoplossing.

Als je directe toegang tot je e-mailaccount wilt, meld je je aan via Werkplek webmail. Als je geen toegang kunt krijgen tot je Werkplek webmail, kan het zijn dat je e-mailaccount alleen toegankelijk is voor de e-mailclient.

Veelvoorkomende problemenProbeer dit om ze op te lossen ...
Gebruikersnaam en wachtwoord zijn onjuist
  1. Ga naar email.secureserver.net en meld je aan met het e-mailadres en wachtwoord dat je hebt gebruikt om je account in te stellen.
  2. Als dit niet lukt, moet je je e-mailadres nog een keer controleren bij je accountbeheerder en het nog een keer proberen.
  3. Als het nog steeds niet lukt, moet je je wachtwoord opnieuw instellen.
  4. Werk je accountinstellingen bij in Apple Mail.
Gebruik van verkeerde POP- of IMAP-instelling
  1. Ga naar je E-mail installatiecentrum en kijk onder E-mailserverinstellingen.
  2. Als je alleen Inkomende server (POP3) ziet, moet je POP gebruiken voor het instellen van je account. Als je ook Inkomende server (IMAP) ziet, moet je IMAP gebruiken voor het instellen van je account.
  3. Als je het accounttype moet wijzigen stel je een compleet nieuw account in met de correcte IMAP- of POP-instellingen.
Het verkeerder serveradres gebruiken
  1. Ga naar je E-mail installatiecentrum en kijk onder E-mailserverinstellingen voor je correcte serveradressen.
  2. Zorg ervoor dat je het correcte serveradres gebruikt, met de correcte POP- of IMAP-instelling.
  3. Controleer en werk je accountinstellingen bij in Apple Mail.
Poorten zijn geblokkeerd
  1. Ga naar je E-mail installatiecentrum en kijk onder E-mailserverinstellingen voor je poortopties.
  2. Als de poort zwart is, moet SSL worden gedeselecteerd. Als de poort oranje is moet je SSL selecteren in je accountinstellingen.
  3. Werk je accountinstellingen bij in Apple Mail, met een andere poort dan voorheen.
Geen gebruik van wachtwoordverificatieApple Mail kan aangeven dat het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord voor je inkomende of uitgaande serververificatie optioneel is, maar dit is vereist bij het instellen van E-mail werkruimte.

Werk je Apple Mail-instellingen bij, en zorg ervoor dat:
  • Verificatie is ingesteld op Wachtwoord
  • Gebruikersnaam je volledige e-mailadres is
  • Wachtwoord ingevuld en correct is
Je kunt geen e-mail ontvangen

Je ziet de fout:
De mailserver [serveradres] reageert niet
Er is een probleem met je inkomende server- of poortinstellingen.

Zie Verkeerde POP- of IMAP-instellingen gebruiken, Verkeerd serveradres gebruiken en Poorten zijn geblokkeerd hierboven.
Je kunt e-mail ontvangen, maar geen e-mail versturen

Je ziet de fout:
Kan geen bericht versturen met de server [serveradres]
Het adres van de afzender [je e-mailadres] is geweigerd door de server
Er is een probleem met de instellingen van je uitgaande server of poort.

Probeer deze stappen om dit op te lossen.
E-mail is direct gestopt na het upgraden van je Mac OS-versie
  1. Selecteer in Apple Mail onder Postvak het postvak dat je wilt wijzigen.
  2. Klik op het tandwiel en selecteer Bewerk "[je e-mailadres]"…
  3. Klik op Geavanceerd.
  4. Kijk naar de optie Accountinstellingen automatisch detecteren en behouden.
    1. Als deze is gedeselecteerd moet je klikken om te selecteren. Stop en start Apple Mail opnieuw.
    2. Als deze is geselecteerd moet je klikken om te deselecteren. Stop en start Apple Mail opnieuw. Herhaal stappen 1 - 3. Klik op dezelfde optie om opnieuw te selecteren. Stop en start Apple Mail opnieuw.

Lees meer informatie over deze oplossing.

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe support en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Wij zijn niet gelieerd aan, worden niet onderschreven en worden niet gesponsord door Apple of Apple-producten.