Pak bestanden uit met SSH

Bij het uitpakken van grote bestanden of als je geen toegang hebt tot bestandsbeheer, heb je een Secure Shell -verbinding (SSH) nodig om bestanden uit te pakken.

Verplicht: Je hebt een SSH -app nodig om deze stappen te voltooien. We raden PuTTY aan voor Windows of Terminal voor macOS .
  1. Verbinding maken met je hosting via FTP.
  2. Upload je bestand in de indeling .tar.gz of .zip naar een map waarin je het bestand wilt uitpakken.
  3. Maak verbinding met je hostingaccount met SSH .
  4. Gebruik de opdracht ls om bestanden en mappen weer te geven, en cd en ../ om door mappen te bladeren totdat je in de map bent waarnaar je het bestand hebt geüpload.
  5. Gebruik een van de volgende opdrachten, afhankelijk van het type bestand dat je hebt geüpload:
    • Om een .tar.gz -bestand uit te pakken, voer je in:
      tar -xvzf bestandsnaam.tar.gz
    • Om een .zip -bestand uit te pakken, voer je in:
      unzip filename.zip
    In de bovenstaande opdrachten moet je de bestandsnaam vervangen door de daadwerkelijke naam van je bestand.
  6. Selecteer Enter op je toetsenbord.

Je bestand wordt nu uitgepakt in de map waarnaar je het hebt geüpload.