Uw domeinnaam toewijzen voor samenwerking met Blogger

Je kunt zorg dragen voor een professionelere identiteit voor je Blogger®-blog door dit zo te configureren dat het verwijst naar een van de domeinnamen die je via ons hebt geregistreerd. Bezoekers voeren in dat geval de URL van je domeinnaam in om je Blogger-URL te openen en je recentste inhoud weer te geven. Als je bijvoorbeeld je blog op coolvoorbeeld.blogspot.com toewijst aan je domeinnaam www.coolvoorbeeld.com, zullen bezoekers uitsluitend aandacht hebben voor je domeinnaam.

Als je je Blogger-weblog naar je domeinnaam wilt laten verwijzen, stel je de toewijzing van je domeinnaam in waarmee je bloginstellingen en domeinnaam worden geconfigureerd. Je werkt de instellingen bij in je Blogger-account en in ons domeinbeheer:

1. Parkeer de domeinnaam die u met uw Blogger-account wilt gebruiken op onze geparkeerde nameservers. Zie voor meer informatie Je domeinnaam parkeren.
  2. Bewerk de www CNAME-record voor de domeinnaam die je wilt gebruiken voor je Blogger-account. Deze update zorgt ervoor dat webbrowsers je Blogger-blog openen wanneer bezoekers de URL van je domeinnaam invoeren in de adresbalk van hun browser.
  3. Vervolgens moet je afzonderlijke A-records maken voor de IP-adressen die worden vermeld in stap 9 van dit Google Help-artikel.

Raadpleeg voor instructies voor het configureren van afzonderlijke A-records DNS beheren de informatie onder het segment A-records toevoegen of bewerken. Elke record moet worden voorzien van de host @
  4. Gebruik instructies uit hetzelfde Help-artikel dat hiervoor is vermeld, als je je Blogger-account wilt configureren voor het gebruik van je domeinnaam.

Je CNAME-record bewerken

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Klik naast Domeinen op Beheren.
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt gebruiken en selecteer vervolgens het tabblad DNS-zonebestand.
  4. Klik op de www-record.
  5. In het veld Verwijzen naar typt u ghs.google.com.
  6. Klik op Save (Opslaan) en klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan).

Je Blogger-account configureren

1. Log in op uw Blogger-account.
  2. In het tabblad Instellingen kiest u Basic.
  3. Klik onder je blogadres op + Setup a 3rd party URL for your blog (Externe URL instellen voor je blog).
  4. Voer in het veld naast http:// de domeinnaam in die je wilt gebruiken.
  5. Stel geen andere opties in.
  6. Klik op Opslaan.

Het kan 48 uur duren voor DNS-wijzigingen van kracht worden op het internet.

Zie Een domeinnaam handmatig doorverwijzen of maskeren voor informatie over hoe je je domeinnamen kunt doorverwijzen.

OPMERKING: Om je te helpen bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe support en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Blogger® is een gedeponeerd handelsmerk van Google, Inc. Alle rechten voorbehouden.