Vanuit Register.com overdragen

Voordat je je bij Register.com geregistreerde domeinnaam aan ons kunt overdragen, moet je je domeinnaam voorbereiden zodat het overdrachtsproces met succes kan worden voltooid. Voordat je begint, moet je zeker zijn van het volgende:

• De domeinnaam is al minstens 60 dagen geregistreerd bij Register.com.
  • De contactgegevens van deze domeinnaam zijn de laatste 60 dagen niet gewijzigd.

Nadat je gecontroleerd hebt of het domein in aanmerking komt voor een overdracht, moet je de basisstappen volgen voor het voorbereiden van een domein voor overdracht voordat je het proces bij ons kunt starten:

Volgende stap in het proces Reden
Domein ontgrendelen
  • De meeste domeinen zijn automatisch vergrendeld om niet-geautoriseerde overdrachten te voorkomen. Een overdracht kan alleen worden aangevraagd nadat de vergrendeling verwijderd is en de status “Actief” van het register geverifieerd is.
Autorisatiecode verkrijgen

• Vraag een autorisatiecode (ook wel een EPP-code of overdrachtscode genoemd) aan bij je huidige registerhouder.

Domein ontgrendelen

Opmerking: Als je domein al ontgrendeld is, kun je meteen doorgaan naar het gedeelte Autorisatiecode verkrijgen

1. Klik op het domein dat je wilt ontgrendelen.
  2. Klik in het gedeelte Domeinvergrendeling in-/uitschakelen en klik op Domeinvergrendeling uitschakelen.
  3. Klip op Doorgaan en klik vervolgens nog eens opDoorgaan op de bevestigingspagina.

Autorisatiecode ontvangen

Opmerking: Voor sommige domeinnaamextensies, vooral bij landcodedomeinnamen op het hoogste niveau (ccTLD's), is geen autorisatiecode vereist.

1. Klik op het domein waarvoor je een autorisatiecode nodig hebt.
  2. Klik onderaan de pagina op Autorisatie Info-code verkrijgen en klik dan opDoorgaan met overdracht.
  3. Je ontvangt een waarschuwingsbericht. Selecteer het erkenningsvakje en klik nog eens op Continue Transfer
  4. Vul de verplichte velden in en klik dan op Autorisatiecode aanvragen. Je verzoek voor de autorisatiecode wordt geverifieerd.

Opmerking: Je code wordt binnen 4 tot 5 dagen naar je e-mailadres gestuurd.

Zodra je deze basisstappen bij Register.com hebt voltooid moet je je aandacht verplaatsen naar GoDaddy om het proces te voltooien door een overdracht van een domeinnaam te kopen en de overdracht naar ons te autoriseren.

Domeinnaamoverdracht kopen

Je moet een domeinnaamoverdracht via onze website kopen.

Opmerking: Als de extensie die je wilt overdragen niet wordt vermeld, kun je de domeinnaam niet aan ons overdragen.

Selecteer een van de volgende naamserver-opties wanneer je de overdracht aanschaft:

• De huidige naamservers behouden...- Als je een gehoste website voor je domeinnaam hebt (bij ons of een ander bedrijf), selecteer dan deze optie om ervoor te zorgen dat je site tijdens de overdracht niet buiten gebruik wordt gesteld.
  • Schakel ... over naar geparkeerde naamservers — Kies deze optie als je bij ons een e-mailaccount voor de domeinnaam hebt, als je onze off-site DNS gebruikt, of als je vóór de overdracht een DNS-sjabloon hebt gemaakt. Zie de volgende artikelen voor meer informatie: Offsite-DNS beheren en
    .

Domeinnaamoverdracht aan ons autoriseren

1. Meld je aan bij de pagina Mijn producten.
  2. Als je niet automatisch wordt doorverwezen naar die pagina, selecteer dan het tabblad Mijn producten:
  3. Tabblad Mijn producten

4. Klik op Alles beheren:
  5. Alles beheren

6. In het menu Domeinen selecteer je Overdrachten.
  7. Klik op Overdracht autoriseren.
  8. Klik op Nu toevoegen.
  9. Doe een van de volgende dingen:
    • Selecteer het tabblad Basis en geef vervolgens de autorisatiecode op van de huidige registerhouder (indien van toepassing) in het veld naast je domeinnaam.
    • Ga naar het tabblad Bulk en voer per regel één domeinnaam en de bijbehorende autorisatiecode in. Je scheidt elke domeinnaam van de autorisatiecode door middel van een komma, spatie of tab.
  10. Selecteer Ik autoriseer de overdracht... en klik vervolgens op Voltooien.
  11. Klik op OK.

Opmerking: Bij de meeste domeinnaamextensies vergt een overdracht tussen registerhouders vijf tot zeven dagen vanaf het moment dat je deze toestaat. Het proces en de tijd die zijn vereist voor het voltooien van de overdracht, kunnen variëren voor bepaalde extensies, zoals landcodedomeinnamen op het hoogste niveau (ccTLD‘s). Zie het volgende artikel voor meer informatie

en klik vervolgens op het Help-artikel voor je extensie.