Verwijs door naar mijn website op HTTPS in cPanel/Linux

Als je een veiligheidscertificaat (SSL) hebt van je website, kun je automatisch bezoekers doorverwijzen naar een beveiligde (HTTPS) versie van jouw website om ervoor te zorgen dat hun informatie is beveiligd.

Hoe je jouw bezoekers doorverwijst hangt af van het soort hosting dat je hebt.

Opmerking: Deze instructies zijn niet van toepassing op WordPress geïnstalleerd op cPanel. Voor meer informatie, zie

Op Linux gebaseerde accounts gebruiken.htaccess-bestanden om doorverwijzingen te verwerken.

Als je geen .htaccess-bestand hebt:

Begin door een .htaccess-bestand aan te maken in jouw public_html of webroot-map. In het .htaccess-bestand kun je de volgende code gebruiken om bezoekers door te verwijzen, zolang je niet al een .htaccess-bestand hebt geïnstalleerd:

RewriteEngine aan
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?coolexample\.com
RewriteRule ^(.*)$ https://www.coolexample.com/$1 [R,L]

Als je meerdere websites host op dezelfde account, zorg er dan voor dat u een .htaccess-bestand heeft aangemaakt in de map van de website die is voorzien van een SSL-certificaat. De voorbeeldcode werkt pas als je coolexample.com vervangt door je domeinnaam.

Als je al een bestaand .htaccess-bestand hebt:

• Herhaal RewriteEngine aan niet.
  • Zorg ervoor dat de lijnen beginnen met RewriteCond en RewriteRule de reeds bestaande RewriteEngine aan direct opvolgen.