Voeg een uitgelichte afbeelding toe aan mijn post of pagina in WordPress

In WordPress wordt een uitgelichte afbeelding weergegeven naast je bericht of pagina, waar deze wordt weergegeven. Het fungeert bijvoorbeeld als een miniatuur en wordt weergegeven op sociale media wanneer je je bericht of pagina deelt. Als dit wordt ondersteund door je thema, wordt dit ook weergegeven naast je bericht op de hoofdblogpagina. Een aantrekkelijke uitgelichte afbeelding kan de aandacht van lezers trekken en het aantal bezoeken van een bericht of pagina verhogen.

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Selecteer Posts of Pages in het menu aan de linkerkant.
  3. Zoek de post of pagina die je wilt bewerken en selecteer de titel.
  4. Controleer in het menu aan de rechterkant of de optie Posten of Pagina is geselecteerd. Scroll naar beneden en selecteer Uitgelichte afbeelding en vervolgens Uitgelichte afbeelding instellen .

Opmerking: Als je het menu aan de rechterkant niet ziet, selecteer je in de rechterbovenhoekInstellingen tandwielpictogram voor WordPress -berichten Instellingen om het menu uit te vouwen.

5. In het nieuwe pop-upvenster kun je ervoor kiezen om een afbeelding vanaf je computer of mobiele apparaat te uploaden of om de afbeelding in te stellen vanuit je WordPress-bibliotheek.
    • Om bestanden te uploaden vanaf je computer of mobiele apparaat, selecteer je in het bovenste menu Bestanden uploaden en vervolgens Bestanden selecteren . Zoek de afbeelding die je wilt gebruiken en selecteer vervolgens Openen .
    • Als je een afbeelding uit je WordPress -mediabibliotheek wilt gebruiken, selecteer je in het menu bovenaan de optie Mediabibliotheek . Selecteer de afbeelding die je wilt gebruiken en vervolgens Uitgelichte afbeelding instellen .

Opmerking: als je site op onze beheerde WordPress -hosting staat, kun je gratis afbeeldingen rechtstreeks vanuit je WordPress -dashboard gebruiken. Als je een stockfoto wilt instellen als een uitgelichte afbeelding, selecteer je in het menu bovenaan de optie stockfoto 's en selecteer je de afbeelding die je wilt gebruiken. Selecteer Importeren en vervolgens Uitgelichte afbeelding instellen .

6. (Optioneel) Voer waarden in voor alternatieve tekst (alternatieve tekst die de toegankelijkheid van je site verbetert), titel , bijschrift en beschrijving voor de bijbehorende velden.
  7. Selecteer Bijwerken om de wijziging toe te passen.

De uitgelichte afbeelding is nu toegevoegd aan je WordPress -bericht of -pagina.