Voeg productcategorieën toe in WooCommerce

Je kunt categorieën en subcategorieën maken voor producten in WooCommerce. Met categorieën kun je vergelijkbare producten of productsoorten groeperen.

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Klik op Producten in het menu aan de linkerkant.
  3. Klik op Categorieën in het uitgebreide WooCommerce -menu.
  4. Aan de linkerkant van het scherm zie je de sectie Nieuwe categorie toevoegen.
  5. Voer een naam in voor de categorie.
  6. Voer een Slug in voor de categorie (of laat dit leeg zodat WooCommerce het voor je kan genereren).
  7. Laat de Bovenliggende categorie ingesteld op Geen wanneer u een nieuwe categorie maakt. Als je een subcategorie maakt, selecteer je een bovenliggende categorie in de vervolgkeuzelijst.
  8. (Optioneel): voer een beschrijving in voor de categorie.
  9. Selecteer een weergavetype in de vervolgkeuzelijst om aan te passen wat er op de categoriepagina wordt weergegeven. Als je het niet zeker weet, kun je dit op Standaard laten staan .
  10. (Optioneel): Klik op Afbeelding uploaden in de miniatuur om een afbeelding toe te voegen als je thema categorie -afbeeldingen weergeeft.
  11. Klik op de knop Nieuwe categorie toevoegen.