Waarschuwing over cookies en tracking toevoegen aan mijn website

Net als de meeste tools voor het bouwen van een website, gebruikt New Website Builder dergelijke cookiebestanden om de bewegingen van bezoekers op een site te volgen. Op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming van de Europese Unie wordt nu van websites vereist dat zij bezoekers uit EU-landen de optie bieden om plaatsing van gegevensbestanden in hun browsers te accepteren of de site te verlaten.

Als je een sectie Cookies en tracking toevoegt, bied je je bezoekers een manier om dat te doen.
voorbeeld cookiekennisgeving

Opmerking: De sectie Cookies en tracking werkt samen met de sectie Privacybeleid van New Website Builder.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account en ga naar je product. (Hulp nodig bij het aanmelden?)
  2. Klik op Bewerken/Site bewerken. (Als je de webwinkel New Website Builder gebruikt, klik je op Winkel beheren en daarna op Website in de bovenste groene balk.)
  3. Klik op het deelvenster Site-instellingen.
    klik op het deelvenster Site-instellingen
  4. Klik op het venster Cookies en tracking.
    klik op het deelvenster Site-instellingen
  5. De velden Titel, Bericht en Knoplabel zijn al ingevuld, maar je kunt ze alle drie aanpassen. Het veld Bericht werkt goed voor een kort cookiebeleid. Als je een langer, gedetailleerder privacybeleid hebt, raadpleeg je Privacybeleid toevoegen aan mijn website.
    venster cookies en tracking

Opmerking: De link Zo werkt het legt het eigen privacybeleid van GoDaddy uit op grond van de AVG.

6. Wanneer je klaar bent, klik je op Publiceren.
  7. Als je wilt zien hoe het venster Cookiebeleid verschijnt aan je sitebezoekers, klik je op Site bekijken.
    klik op knop Site bekijken
  8. Het venster Cookiebeleid — met eventuele aangepaste tekst die je zelf hebt gemaakt — verschijnt op elke pagina tot de bezoeker klikt op Accepteren en sluiten.
    Aangepaste waarschuwingstekst