Wachtwoorden in Linux -hosting

Je hebt mogelijk twee of drie verschillende wachtwoorden en gebruikersnamen nodig voor je Linux -hostingaccount. Dat is veel! Het is zeker beter om je account en website veilig te houden, maar niet zo eenvoudig te beheren. Hier zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten over deze wachtwoorden.

Het wachtwoord van je GoDaddy -account en het wachtwoord van je cPanel zijn niet hetzelfde

Je hebt een GoDaddy -gebruikersnaam en -wachtwoord ingesteld wanneer je je account bij ons instelt en je gebruikt deze wanneer je je aanmeldt bij je GoDaddy -account om naar je accountdashboard te gaan.

Wanneer we je Linux -hostingaccount (ook wel 'provisioning' genoemd) instellen, genereren we een cPanel -gebruikersnaam en -wachtwoord zodat we cPanel kunnen instellen voor je account. Je kunt die cPanel -gebruikersnaam niet wijzigen en om veiligheidsredenen laten we je dat wachtwoord niet zien.

Je moet je cPanel -wachtwoord wijzigen voordat je je account gaat gebruiken

Meteen nadat je je account hebt ingesteld, is het een goed idee om je cPanel -wachtwoord te wijzigen in iets dat je weet voordat je het account gaat gebruiken. Als je dat wachtwoord bijvoorbeeld weet, kun je je rechtstreeks aanmelden bij cPanel Admin zonder het Dashboard van je account te gebruiken.

Je cPanel -gebruikersnaam en -wachtwoord zijn exact hetzelfde als je primaire FTP -gebruikersnaam en -wachtwoord

Als je FTP gaat gebruiken om websitebestanden naar je account te verplaatsen , vraagt je FTP -app om een gebruikersnaam en wachtwoord. Dat is waar je je cPanel -gebruikersnaam en -wachtwoord gebruikt - ze zijn hetzelfde.

Of als je webdesigner/ontwikkelaar die bestanden gaat verplaatsen via FTP, dan moet je hem de gebruikersnaam en het wachtwoord geven voor toegang tot je account. De beste manier om dit te doen, is door een andere FTP -gebruiker aan het account toe te voegen, zodat je een totaal andere gebruikersnaam en wachtwoord voor die gebruiker kunt opgeven. Vervolgens kun je die referenties aan je webontwikkelaar geven in plaats van aan 'je' referenties.

Je WordPress -gebruikersnaam en -wachtwoord moeten uniek zijn voor WordPress

Of je WordPress nu hebt geïnstalleerd tijdens het inrichten of later met Installatron, je wordt gevraagd om een WordPress -gebruikersnaam en -wachtwoord op te geven. Je zou deze hetzelfde kunnen maken als je account- of cPanel -inloggegevens ... maar we raden dat niet aan. Om je account en website veilig te houden, moeten je WordPress -gebruikersnaam en -wachtwoord uniek zijn en niet hetzelfde als andere gebruikersnaam of wachtwoord.