Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat betekent mijn teruggestuurde e -mail?

Wanneer een verzonden bericht niet kan worden afgeleverd, wordt het teruggestuurd of komt het terug met een foutmelding (ook wel een retourzending genoemd) waarin wordt beschreven wat er is gebeurd, inclusief de reden waarom de bezorging is mislukt. Als je bericht niet kon worden bezorgd, raadpleeg dan de foutmelding hieronder om te zien waardoor het probleem is veroorzaakt en hoe je het kunt oplossen.

De terugstuurfout wordt weergegeven in het ontvangen bericht. Dit is hoe een fout eruit kan zien in Outlook, hoewel je foutbericht er anders uit kan zien, afhankelijk van de e -mailprovider die het bericht weigert.
Huurder heeft de drempelwaarde overschreden

Gebruik Ctrl+F (Windows) of Cmd+F (macOS) om trefwoorden te vinden.

Opmerking: deze voorbeelden gebruiken het domein coolexample.com en het e -mailadres holly@ - vervang deze door je eigen informatie.

Dit zijn de meest voorkomende foutmeldingen:

Veelvoorkomende e -mailberichten

Bounce -fout Oorzaak van fout Oplossing
421 Server tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw. IB101 De e-mailwachtrij is langer dan normaal. Probeer het later opnieuw.

‌‌Aan het account van de geadresseerde gerelateerde retourzendingen‌‌

Bounce -fout Oorzaak van fout Oplossing
Accountopslaglimiet Het account van de geadresseerde heeft de opslaglimiet bereikt en kan op dit moment geen e -mail ontvangen. De geadresseerde moet de ontvangende map opruimen om ruimte vrij te maken voor meer e-mailberichten.
Account bestaat niet Het e-mailadres dat de afzender heeft gebruikt, bestaat niet. Controleer of het e-mailadres van de geadresseerde juist is ingevoerd.
Account uitgeschakeld Het ontvangende account bestaat, maar de mogelijkheid om e -mail te ontvangen is uitgeschakeld. Dergelijk accounts blijven gewoonlijk definitief uitgeschakeld, maar je kunt op een later tijdstip opnieuw proberen of je het e-mailbericht kunt verzenden.
Time -out bij levering Dit kan verschillende redenen hebben. Probeer het later opnieuw.
Dit bericht is in een lus: het heeft al mijn Bezorgd-aan-regel. (#5.4.6) Het account van de geadresseerde stuurt dit bericht door in een lus. Dit wordt meestal veroorzaakt door dat de geadresseerde twee adressen heeft die naar elkaar doorsturen. De geadresseerde moet de instellingen voor doorsturen corrigeren.

Retourzendingen als gevolg van ongeldige geadresseerden

Bounce -fout Oorzaak van fout Oplossing
550 Geadresseerde niet gevonden. De geadresseerde is geen geldig e-mailadres. Verwijder de ongeldige geadresseerde uit je mail.
451 Sorry, ik kon geen SMTP -verbinding maken. Ik ga het niet nog een keer proberen; dit bericht staat te lang in de wachtrij.

Het e-mailadres van de geadresseerde is verkeerd gespeld.

Het kan ook zijn dat de provider van de geadresseerde berichten vanaf dit e-mailadres heeft geblokkeerd.

Controleer het e-mailadres op fouten.

Als je naar een groep verzendt, moet je contact opnemen met elk adres afzonderlijk om te bepalen wie de fout veroorzaakt.

Aan de afzender gerelateerde retourzendingen

Bounce -fout Oorzaak van fout Oplossing
535 Verificatie niet toegestaan op IBSMTP -servers. IB401 Verificatie is niet toegestaan bij inkomende e-mail. Probeer je niet te verifiëren als je e-mail naar deze server verzendt.
550 holly@coolexample.com Blanco Van: adressen zijn niet toegestaan. Geef een geldige Van op. IB501 Het e-mailbericht "van" is leeg. Voeg een geldig Van-adres toe en probeer het e-mailbericht opnieuw te verzenden.
550 holly@coolexample.com IP -adressen zijn niet toegestaan als Van: -adres. Geef een geldige Van op. IB502 E -mailberichten kunnen niet "vanaf" een IP -adres worden verzonden. Voeg een geldig Van-adres toe en probeer het e-mailbericht opnieuw te verzenden.
550 coolexample.com Van: Het domein is ongeldig. Geef een geldige Van: IB506 op Het domein heeft geen geldige MX-records, IP-adres of er waren problemen met DNS-lookup toen het e-mailbericht werd verzonden. Controleer of je verzendt vanaf een geldig domein. Controleer vervolgens of het domein geldige DNS -records heeft door een externe DNS -zoekopdracht uit te voeren. Als de DNS niet geldig is, moet dit worden opgelost voordat je de e -mail opnieuw verzendt.
550 holly@coolexample.com Ongeldige SPF -record. Controleer je SPF -instellingen en probeer het opnieuw. IB508 Het domein van het emailadres van de afzender heeft een SPF-record die het de verzendende e-mailserver niet toestaat e-mail vanuit het domein te verzenden. Wijzig het SPF -record zodat het de server bevat waarvandaan je probeert te verzenden, of verwijder het SPF -record uit het domein.
421 Tijdelijk afgewezen. Omgekeerde DNS voor dit IP -adres is mislukt. IB108 Het IP-adres dat e-mail probeert te verzenden, heeft geen omgekeerde DNS ingesteld, of DNS-lookup is mislukt. Controleer of het verzendende IP-adres omgekeerde DNS heeft ingesteld alvorens het e-mailbericht opnieuw te verzenden.

Aan inhoud gerelateerde retourzendingen

Bounce -fout Oorzaak van fout Oplossing
552 Dit bericht is afgewezen omdat de inhoud door de internetgemeenschap als spam is beoordeeld. IB212 In het e-mailbericht staat een koppeling, bijlage of patroon dat door onze filters als spam is gedetecteerd. Neem een optie op om je af te melden voor je e -mailberichten. Dan controleer je het verzenden van lijsten om ervoor te zorgen dat je alleen het verzenden naar ontvangers die naar opt hebben gekozen in het ontvangen van uw e-mail. Als je denkt dat dit bericht ten onrechte als spam is gemarkeerd, zorg er dan voor dat je een kopie krijgt van het oorspronkelijke bericht dat wordt verzonden en meld vervolgens de terugstuurfout .
552 Virus geïnfecteerd bericht afgewezen. IB705 In het e-mailbericht staat een koppeling, bijlage of patroon dat door onze filters als mogelijk virus is gedetecteerd. Neem een optie op om je af te melden voor je e -mailberichten. Dan controleer je het verzenden van lijsten om ervoor te zorgen dat je alleen het verzenden naar ontvangers die naar opt hebben gekozen in het ontvangen van uw e-mail. Als je denkt dat dit bericht ten onrechte als spam is gemarkeerd, zorg er dan voor dat je een kopie krijgt van het oorspronkelijke bericht dat wordt verzonden en meld vervolgens de terugstuurfout .

Retourzendingen als gevolg van een aantalbeperking

Bounce -fout Oorzaak van fout Oplossing
452 Dit bericht bevat te veel geadresseerden. Verminder het aantal geadresseerden en probeer het opnieuw. IB605 Er is geprobeerd om het bericht naar te veel geadresseerden te verzenden. Verminder het aantal geadresseerden en probeer het opnieuw.
421 Verbinding geweigerd, te veel sessies van dit IP -adres. Verlaag het aantal gelijktijdige sessies. IB007 Dit IP-adres heeft op dit moment te veel sessies geopend. Verlaag het aantal openstaande sessies en probeer het opnieuw.
554 Dit IP -adres is tijdelijk geblokkeerd vanwege pogingen om te veel berichten te verzenden met inhoud die door de internetgemeenschap als spam wordt beoordeeld. IB110 Dit IP-adres heeft geprobeerd te veel berichten te verzenden waarvan de inhoud als spam is beoordeeld en dit adres is voor een uur geblokkeerd. Als je geen spam verzendt, moet je contact opnemen met je internetserviceprovider (ISP) om te achterhalen waarom je IP -adres zoveel e -mails verzendt. Het probleem wordt veroorzaakt door iets in je systeem en je moet het probleem oplossen.

C3: Om het eigendom van het IP -adres te bepalen en te bevestigen, kun je een IP -adres opzoeken via DNSstuff of IP -registers zoals arin.net (VS en Canada), rijpe.net (Europa), lacnic.net (Centraal en Zuid) Amerika), afrinic.net (Afrika) en apnic.net (Azië/Pacific)

554 Dit IP -adres is voor vandaag geblokkeerd vanwege pogingen om te veel berichten te verzenden met inhoud die door de internetgemeenschap als spam wordt beoordeeld. IB111 Dit IP-adres heeft geprobeerd te veel berichten te verzenden waarvan de inhoud als spam is beoordeeld en dit adres is voor de rest van de dag geblokkeerd. Controleer de inhoud van je bericht en probeer het later opnieuw.
554 Dit IP -adres is tijdelijk geblokkeerd vanwege pogingen om te veel ongeldige geadresseerden te verzenden. IB112 Dit IP-adres heeft geprobeerd te veel ongeldige geadresseerden te e-mailen en is voor een uur geblokkeerd. Controleer je lijst met ontvangers en probeer het later opnieuw.
554 Dit IP -adres is vandaag geblokkeerd vanwege pogingen om te veel ongeldige geadresseerden te mailen. IB113 Dit IP-adres heeft geprobeerd te veel ongeldige geadresseerden te e-mailen en is voor de rest van de dag geblokkeerd. Controleer je lijst met ontvangers en probeer het later opnieuw.
550 Dit IP -adres heeft dit uur te veel berichten verzonden. IB504 Dit IP-adres heeft het maximale aantal toegestane berichten voor dat uur bereikt. Probeer het later opnieuw.
550 Dit bericht heeft het maximale aantal berichten per sessie overschreden. Open een nieuwe sessie en probeer het opnieuw. IB510 Dit IP-adres heeft het maximale aantal toegestane berichten voor die sessie bereikt. Probeer het later opnieuw.
550 Dit IP -adres heeft dit uur te veel naar te veel geadresseerden verzonden. IB607 Dit IP-adres heeft het maximale aantal toegestane geadresseerden voor dat uur bereikt. Probeer het later opnieuw.

Aan RBL gerelateerde retourzendingen

Bounce -fout Oorzaak van fout Oplossing
554 RBL Afwijzen. Dit IP-adres is geblokkeerd in onze interne RBL. Volg de link in het retourbericht om een aanvraag voor verwijdering van dit IP-adres te verzenden.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres heeft een slechte reputatie bij Cloudmark Sender Intelligence (CSI). IB103 Dit IP-adres heeft een slechte reputatie bij Cloudmark Sender Intelligence (CSI). Controleer Cloudmark Sender Intelligence op de reputatie van het IP-adres van de afzender.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres staat op de Spamhaus -blokkadelijst (SBL). IB104 Dit IP-adres staat op de Spamhaus-blokkadelijst. Controleer of het IP-adres op de Spamhaus-blokkadelijst staat.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres staat op de Exploits Block List (XBL). IB105 Dit IP-adres staat op de Spamhaus-blokkadelijst met exploits. Controleer of het IP-adres in de Spamhaus-blokkadelijst met exploits staat.
554 Verbinding geweigerd. Dit IP -adres staat op de Policy Block List (PBL). IB106 Dit IP-adres staat op de Spamhaus-blokkadelijst met beleid. Controleer of het IP-adres in de Spamhaus-blokkadelijst met beleid staat.

Veel voorkomende Microsoft 365 Bounces

Bounce -fout Oorzaak van fout Oplossing
IMCEAEX-_O =
CHOST_OU = EX
WIJZIGING+20AD
MINISTRATIEF
+20GROEP+20+28F
YDIBOHF23SPDLT
+29_CN = RECIPIENTS_
CN = coolexample@ex2.
secureserver.net #550
5.1.1 RESOLVER.ADR.
ExRecipNot
Gevonden; niet gevonden ##
Er zijn in cache geplaatste vermeldingen uit de lijst met bijnamen of je hebt het cachebestand met bijnamen verwijderd. Probeer om in cache geplaatste vermeldingen uit de lijst met bijnamen te wissen of je cachebestand met bijnamen te verwijderen.
550 5.4.1 Adres ontvanger geweigerd: Toegang geweigerd. ZOALS (201806281) Het adres wordt niet herkend door het ontvangende systeem, zoals e -mail die aankomt op een verkeerde server vanwege een DNS -probleem, of het adres van de ontvanger is niet ingesteld om e -mail te ontvangen. Zorg ervoor dat je het juiste e -mailadres hebt ingevoerd. Controleer of het domein en de MX -records van de geadresseerden correct zijn geconfigureerd voor Microsoft 365. Zie voor meer informatieMijn MX-records controleren en beheren .
550 5.1.8 Toegang geweigerd, slechte uitgaande afzender. Slechte uitgaande afzender - Berichten die vanaf het Microsoft 365 -e -mailaccount worden verzonden, zijn mogelijk in strijd met het antispambeleid van Microsoft . Controleer of de berichten opzettelijk via het e -mailadres zijn verzonden en dien vervolgens een verzoek in om de blokkering van e -mail op te heffen .
550 5.7.705 Service niet beschikbaar. Toegang geweigerd, tenant heeft de drempelwaarde overschreden. Huurder heeft drempelwaarde overschreden - Er zijn berichten verzonden door de organisatie Microsoft 365 die mogelijk het antispambeleid van Microsoft schenden. Controleer of de berichten opzettelijk via het e -mailadres zijn verzonden en dien vervolgens een verzoek in om de blokkering van e -mail op te heffen .
Je organisatie staat geen externe doorverwijzing toe. Standaard staat Microsoft het doorsturen naar externe e -mailadressen niet toe. Bewerk je uitgaande spamfilterbeleid .