Wat is een FTP?

File Transfer Protocol (FTP) is een standaard communicatieprotocol dat gebruikt wordt om bestanden tussen een app op je lokale computer en een externe server te verplaatsen. Je kunt een standaard FTP gebruiken voor onze Webhosting-, Webhosting Plus- en Windows hosting-abonnementen.

Onze Managed WordPress-abonnementen gebruiken Secure File Transfer Protocol (SFTP) dat het SSH-protocol gebruikt voor bestandsoverdracht in plaats van FTP. Het is essentieel hetzelfde als FTP, maar met de extra beveiliging dat de opdrachten en gegevens versleuteld worden. Deze functie voorkomt dat wachtwoorden en gevoelige gegevens online verspreid worden.

Je hebt een FTP-app nodig om FTP te gebruiken. Er zijn tal van verschillende clients die je kunt gebruiken, maar wij raden FileZilla aan. De FTP-app FileZilla is ook compatibel met SFTP. Je moet hierbij poort 22 invoeren in plaats van poort 21 (deze wordt gebruikt door FTP).

Opmerking: onze Webhosting-, Webhosting Plus- en Windows hosting-abonnementen ondersteunen passieve FTP. Deze instelling kan beheerd worden in de meeste FTP-apps en webdesignsoftware die publiceren met FTP ondersteunen. Managed WordPress gebruikt SFTP. Deze ondersteunt alleen de actieve modus, dus je hoeft geen wijzigingen door te voeren aan de actieve modusinstelling in je FTP-app.

Volgende stappen

De manier waarop je bestanden verplaatst is afhankelijk van het type hostingaccount dat je hebt.