Wat is een SSL-certificaat?

In de video en de informatie eronder wordt uitgelegd wat SSL is, hoe dit werkt en waarom dit belangrijk is.

Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) is een digitaal certificaat dat de identiteit van een website aangeeft en informatie die naar de server wordt verzonden met SSL-technologie versleutelt. Versleuteling is het proces waarbij gegevens worden verhaspeld tot ze onleesbaar zijn. Deze gegevens kunnen dan alleen met de juiste ontsleutelingsleutel weer leesbaar worden gemaakt.

Een certificaat is een soort elektronisch paspoort dat de validiteit van een entiteit vaststelt bij het webwinkelen. Wanneer een gebruiker op internet vertrouwelijke informatie probeert te verzenden naar een webserver, maakt de browser van de gebruiker contact met het digitale certificaat op de server om een beveiligde verbinding tot stand te brengen.

Een SSL-certificaat bevat de volgende informatie:

• De naam van de certificaathouder
  • Het serienummer en de vervaldatum van de certificaat
  • Een kopie van de openbare sleutel van de certificaathouder
  • De digitale handtekening van de instantie die het certificaat uitgeeft

Zie SSL-certificaten installeren voor informatie over het installeren van SSL's.

Meer informatie over certificaten van derden (d.w.z. SSL-certificaten die niet van GoDaddy zijn) en in hoeverre verschillende producten hiervoor in aanmelding komen, vind je hier.

Voor productinformatie wordt verwezen naar onze pagina SSL-certificaat.