Wat is een web.config -bestand?

Een web.config -bestand is een Windows -bestand waarmee je het gedrag van je site of een specifieke map op je site kunt aanpassen. Als je bijvoorbeeld een web.config -bestand in je hoofdmap plaatst, heeft dit gevolgen voor je hele site (www.coolexample.com). Als je het in een /content -map plaatst, heeft dit alleen invloed op die map (www.coolexample.com/content). Om een web.config -bestand in een specifieke map te registreren, moet er zich een web.config -bestand in de hoofdmap bevinden .

Opmerking: web.config -bestanden zijn XML -documenten die werken op Windows -servers. ".config" is geen extensie zoals .html of .txt. Ga naar de website van Microsoft voor meer informatie over het instellen van web.config -bestanden.