Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat is .htaccess?

Met .htaccess -bestanden kun je het gedrag van je site of een specifieke map op je site beheren. Als je bijvoorbeeld een .htaccess -bestand in je hoofdmap plaatst, heeft dit invloed op je hele site (www.coolexample.com). Als je het in een /content -map plaatst, heeft dit alleen invloed op die map (www.coolexample.com/content).

.htaccess werkt op al onze Linux -hostingaccounts.

Enkele voorbeelden van waar een .htaccess -bestand voor kan worden gebruikt, zijn:

• Pas de foutpagina's voor je site aan
  • Bescherm je site met een wachtwoord
  • Server-side omvat inschakelen
  • Toegang tot je site weigeren op basis van IP
  • Wijzig de standaardpagina (index.html) die voor je site wordt geladen
  • Leid bezoekers om naar een andere pagina
  • Voorkom vermelding in mappen
  • Voeg MIME -typen toe

Een .htaccess -bestand is een eenvoudig tekstbestand met de naam .htaccess. Het is geen bestandsextensie zoals .html of .txt, aangezien de volledige bestandsnaam .htaccess is. Ga naar de website van Apache voor meer informatie over het instellen van .htaccess -bestanden.

Opmerking: Zorg ervoor dat je een .htaccess -bestand maakt met een editor voor platte tekst die geen gebruikmaakt van woordomloop. Sommige editors (zoals MS Word of Kladblok met ingeschakelde woordafbreking) voegen onzichtbare tekens in om een regeleinde aan te geven. Je .htaccess -bestand werkt niet als het deze speciale tekens bevat.