Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat is secundaire DNS?

Met secundaire DNS kunt u automatisch een back -up van het zonebestand van uw domein maken op een tweede set naamservers. Als de eerste set naamservers uitvalt, verzendt deze automatisch aanvragen naar de back -ups, die een zonebestand hebben dat identiek is aan de hoofd -naamservers. Je moet Premium DNS op je domein hebben om secundaire DNS te kunnen gebruiken. Je kunt DNSSEC en secundaire DNS niet gebruiken op dezelfde domeinnaam.

Opmerking: het gebruik van secundaire DNS vereist een grondige kennis van het instellen en gebruiken van uw eigen naamservers.

Wanneer je secundaire DNS inschakelt, selecteer je GoDaddy -naamservers als je master (primaire) of slaaf (secundaire) naamservers. DNS -updates zijn afhankelijk van hoe u secundaire DNS configureert.

• GoDaddy -naamservers als de masterset: Alle DNS -updates worden voor je gemaakt en de slaven (je naamserverset) halen ze op.
  • GoDaddy -naamservers als de slaafset: Je eigen hoofd -naamservers maken de DNS -updates en je moet ze configureren om meldingen naar onze slaaf -naamservers te sturen om de wijzigingen op te halen.

Als je secundaire DNS wilt gebruiken, moet je DNS -serversoftware gebruiken om je eigen naamserverset te configureren. We zijn compatibel met deze software:

• BIND v9.1.0 of hoger
  • NSD
  • Windows Server 2008 en hoger
  • Krachtige DNS

Je kunt secundaire DNS configureren met of zonder transactiehandtekeningen (Transaction Signatures, TSIG), waarmee de communicatie tussen de naamserversets wordt beveiligd. Je eigen naamserverset moet NOTIFY -aanvragen (melding zonewijziging) en AXFR (volledige zoneoverdracht) ondersteunen. Gebruik de volgende overdrachtsserverinformatie tijdens de configuratie:

• xfr03.domaincontrol.com (97.74.112.1)
  • xfr04.domaincontrol.com (97.74.112.2)