Account Beheer Help

Wat is tweevoudige verificatie?

Tweevoudige verificatie (2SV, ook wel tweeledige verificatie) voegt extra beveiliging toe, doordat er een extra stap nodig is wanneer je wilt inloggen of gevoelige informatie, zoals je wachtwoord, wilt bewerken. We ondersteunen deze 2SV-methodes:

2SV-methode Beveiligingsniveau Wanneer je inlogt...
Sms-bericht Goed We sturen je een 6-cijferige code die je moet invoeren. Je kunt niet inloggen als je de code niet kunt ontvangen.
Authenticator-app, zoals Google Authenticator of Authy, op je telefoon of ander apparaat Beter Je moet de code invoeren die de app weergeeft. Je kunt niet inloggen als je geen toegang hebt tot de app.
Hardwarebeveiligingssleutel, zoals Yubikey of Google Titan Beste Je moet de hardwaresleutel invoeren om je identiteit te verifiëren. Je kunt niet inloggen als je de sleutel niet hebt en je back-upmethode niet werkt.

Stel altijd een tweede 2SV-methode in als back-up

Stel altijd een tweede 2SV-methode in als back-up om gedoe te voorkomen wanneer er iets mis gaat (als je bijvoorbeeld je telefoon kwijtraakt). Dit is vereist als je een hardwaresleutel gebruikt. Stel de back-up op hetzelfde moment in wanneer je 2SV inschakelt.

Opmerking: stel je back-up in op een ander apparaat voor de beste resultaten. Bijvoorbeeld: als je sms op je telefoon gebruikt als 2SV, stel dan een authenticator-app op je laptop in als back-up-2SV.

Een eenvoudigere manier om 2SV te gebruiken

2SV is standaard vereist bij elke aanmelding. In plaats daarvan kun je 2SV zo instellen dat je deze alleen nodig hebt voor transacties met een hoog risico, zoals het wijzigen van je accountbeveiliging (wachtwoord, PIN, 2SV-methodes) of de overdracht van een domein. Als je bijna geen transacties met hoog risico nodig hebt, is dit misschien een betere optie voor je.