Accountbeheer Help

Wat is tweevoudige verificatie?

Tweestapsverificatie (2SV, ook wel tweeledige verificatie genoemd) voegt extra beveiliging toe, doordat er een extra stap nodig is wanneer je wilt aanmelden of wanneer je gevoelige informatie, zoals je wachtwoord, wilt bewerken. We ondersteunen deze methoden voor tweestapsverificatie:

2SV-methode Beveiligingsniveau Wanneer je inlogt...
Sms-bericht Goed We sturen je een 6-cijferige code die je moet invoeren. Je kunt je niet aanmelden als je het sms-bericht niet ontvangt.
Authenticator-app, zoals Google Authenticator of Authy, op je telefoon of ander apparaat Beter Je moet de code invoeren die de app weergeeft. Je kunt je niet aanmelden als je geen toegang hebt tot de app.
Hardwarebeveiligingssleutel, zoals Yubikey of Google Titan Beste Je moet een hardwarematige sleutel plaatsen omdat je je anders niet kunt aanmelden. Zorg ervoor dat je een andere methode als back-upmethode toevoegt, zodat de afdeling Support je identiteit nog steeds kan verifiëren.

Een tweede methode voor tweestapsverificatie instellen als back-up

Stel een methode voor tweestapsverificatie in als back-up om gedoe te voorkomen wanneer er iets mis gaat (als je bijvoorbeeld je telefoon kwijtraakt). Stel de back-up op hetzelfde moment in wanneer je tweestapsverificatie inschakelt.

Opmerking: Stel voor het beste resultaat je back-upmethode in op een ander apparaat. Als je hoofdmethode voor tweestapsverificatie bijvoorbeeld een verificatie-app op je laptop is, stel je sms-berichten op je mobiele telefoon in als de back-upmethode.