Gen 3 VPS en dedicated Servers Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat moet ik doen aan de kwetsbaarheden van Meltdown en Spectre?

Meltdown en Spectre verwijzen naar een aantal klassen van mogelijke zwakheden, of ‘kwetsbaarheden’ in het ontwerp van de serverchip dat wordt gebruikt door processormakers Intel, AMD en ARM. Tot dusverre is er geen bewijs dat een aanvaller misbruik heeft gemaakt van deze kwetsbaarheden, maar onderzoek heeft aangetoond dat het mogelijk is. Zie dit Microsoft -ondersteuningsartikel voor informatie over hoe dit kan gebeuren.

Als je VPS of Dedicated Server last heeft van deze kwetsbaarheidsproblemen, moet je een Windows -patch installeren. Lees hieronder voor meer informatie.

Ben ik getroffen?

Zelfbeheerde servers

Als je een in eigen beheer beheerde VPS of een Dedicated Server in eigen beheer hebt, is dit van toepassing en moet je een Windows OS-patch installeren. Om te controleren of je een server in eigen beheer hebt, klik je op de pagina Mijn producten op Servers en klik je naast je server op Beheren . Als je abonnementstype Zelfbeheerd is , moet je de patch installeren.
zelfbeheerde servervoorbeeld

Beheerde of volledig beheerde servers

Als je abonnementstype 'Beheerd' of 'Volledig beheerd' is en je Windows Updates hebt uitgeschakeld, is dit van toepassing. Je moet Windows Updates inschakelen en de updates starten om de patch te voltooien. Raadpleeg deze Veelgestelde vragen over Windows Update als je het niet zeker weet.

Voor "Beheerde" en "Volledig beheerde" abonnementen is Windows Update standaard ingeschakeld. Als je dit dus niet hebt gewijzigd voor je abonnement, hebben we dit al voor je geregeld en heeft dit geen gevolgen voor je.

Andere Windows -hostingproducten

Voor alle andere GoDaddy Windows -hostingproducten en -abonnementen, zoals Windows Shared Hosting, hebben we de servers al gepatcht en dit heeft voor jou geen gevolgen.

Installeer de Windows -patch

Volg in dit Microsoft -ondersteuningsartikel stap 1 en 2 onder Welke stappen moet ik nemen om mijn apparaten te beschermen? . Wij zorgen voor hardware- (firmware-) updates zoals vermeld in stap 3. Je moet verbinding maken via de externe desktop .

Effect op serverprestaties

Op basis van gepubliceerde gegevens en onze voorlopige tests, verwachten we 10% (of minder) invloed op de serverprestaties. Zie dit artikel op intel.com voor meer informatie.

Meer informatie

Je kunt meer informatie vinden op de website van de National Vulnerability Database (NVD):