Welke SSL heb ik nodig?

Sommige websites of serverconfiguraties vereisen en specifiek type SSL. Gebruik deze vragen als een richtlijn voor het bepalen van welk type SSL je moet gebruiken.

Waar is het bedrijf gevestigd?

Onze SSL-certificaten worden uitgegeven aan individuen en personen over de hele wereld, maar er zijn enkel beperkingen van toepassing. Zie de volgende artikelen voor meer informatie: Welke landen worden momenteel ondersteund voor uitgifte van certificaten?

Is dit een zakelijke of een persoonlijke website?

Hoe wil je aan bezoekers laten zien dat je site veilig is? Wil je dat bezoekers kunnen zien dat het SSL-certificaat toebehoort aan een geverifieerde organisatie of volstaat HTTPS in het adres?

Alle met SSL beveiligde sites bevatten HTTPS in het adres. Premium Extended Validation (EV) SSL-certificaten geven tevens een prominente indicator (gewoonlijk een groene adresbalk) weer, zodat bezoekers snel kunnen zien dat het wettelijke en fysieke bestaan van de organisaties is geverifieerd op basis van strenge bedrijfstaknormen. Zie de volgende artikelen voor meer informatie:

Welk type server of webhosting gebruik je?

Onze SSL-certificaten werken bij alle typen hosting en serverconfiguraties, maar deze specifieke servers moeten de vermelde certificaten gebruiken:

• Quick Shopping Cart®-winkels vereisen een Standaard of Premium SSL-certificaat voor één domein.
  • Intel vPro-servers vereisen een Deluxe High Assurance SSL-certificaat.
  • Exchange Server 2007 en 2010 moeten een Multiple Domain (UCC) SSL-certificaat gebruiken voor het beveiligen van meerdere services (domeinen).

Alle domeinen worden vermeld in een UCC. Als je zowel een volledig gekwalificeerde (zoals www.coolvoorbeeld.com) als een gedeeltelijk gekwalificeerd (zoals coolvoorbeeld.com) domeinnaam wilt beveiligen met een UCC, moet je ervoor zorgen dat je voor beide een domein selecteert. Zorg ervoor dat je zeker weet welke domeinen je wilt gebruiken bij je aankoop, want upgraden is niet mogelijk.

Hoeveel unieke domeinen wil je beveiligen met HTTPS?

Beschikken alle sites over volledig gekwalificeerde domeinnamen of moet je enkele subdomeinen (zie Wat is een subdomein?) toevoegen?

• Wildcard SSL-certificaten dekken meerdere domeinen. Je kunt bijvoorbeeld *.coolvoorbeeld.com beveiligen. Dit dekt tevens shop.coolvoorbeeld.com, www.coolvoorbeeld.com en eventuele andere subdomeinen.
  • UCC SSL-certificaten kunnen meerdere subdomeinen, unieke domeinnamen en websites dekken. Je kunt bijvoorbeeld www.coolvoorbeeld.com, mail.coolvoorbeeld.com en www.awesomevoorbeeld.com beveiligen.

UCC SSL-certificaten vertegenwoordigen alle secundaire domeinen met de primaire bedrijfsnaam. Dit betekent dat alle sites gerelateerd dienen te zijn. Bij een UCC-sitezegel wordt alleen de primaire domeinnaam weergegeven als de domeinnaam waaraan dit is verstrekt. Alle secundaire websites worden vermeld in de certificaatgegevens.

Zie de volgende artikelen voor meer informatie over de afzonderlijke SSL-opties:
Wat is een (UCC) SSL-certificaat voor meerdere domeinen?