Werk mijn Microsoft 365 -account bij naar Exchange in andere clients

Als je momenteel Microsoft 365 gebruikt als een POP- of IMAP -account, maar je wilt overschakelen naar Exchange, moet je de instellingen in je e -mailclient wijzigen. We raden aan om Outlook of een van de clients in deze lijst te gebruiken . Als je echter een andere client gebruikt, kunnen de volgende richtlijnen je helpen bij het overschakelen naar Exchange -instellingen.

IMAP

Als je Microsoft 365 -e -mailaccount IMAP -instellingen gebruikt, worden zaken als je e -mail en mappen gesynchroniseerd met de server. Andere veelvoorkomende e -mailitems zoals agenda's en contactpersonen worden meestal niet gesynchroniseerd, dus je wilt er een back -up van maken voordat je de overstap maakt. Raadpleeg je klantprovider voor instructies.

POP

Als je Microsoft 365 -e -mailaccount POP -instellingen gebruikt, bestaan zaken als je e -mail, mappen, agenda's, contactpersonen en andere items alleen op de client en het apparaat dat wordt gebruikt om e -mail te controleren. Maak een back -up van deze gegevens voordat je overschakelt naar de Exchange -instellingen, zodat je ze later kunt importeren of raadplegen. Raadpleeg je klantprovider voor instructies.

Exchange instellingen

Zodra je een back -up hebt gemaakt van gegevens of deze hebt geëxporteerd, voeg je je e -mailaccount toe aan je client als Exchange. Sommige clients bieden geen ondersteuning voor het twee keer toevoegen van hetzelfde account, dus je moet mogelijk het bestaande POP- of IMAP -account verwijderen voordat je het als Exchange toevoegt. Het verwijderen van een e -mailaccount kan leiden tot gegevensverlies, dus we raden je ten zeerste aan om een back -up van je gegevens te maken als je besluit dit te doen.

Nadat je je account als Exchange hebt toegevoegd aan je client, importeer je indien nodig back-upgegevens. Raadpleeg je klantprovider voor instructies.

Opmerking: als je klant je vraagt om je Exchange -serverinstellingen handmatig in te voeren, gebruik je het volgende:

E -mail: je Microsoft 365 e -mailadres
Wachtwoord : je Microsoft 365 e -mailwachtwoord
Server : outlook.office365.com (dit is vereist)
Domein : dit kan leeg worden gelaten
Gebruikersnaam : je Microsoft 365 e -mailadres

Mijn klant ondersteunt Exchange niet

Als je client het instellen van e -mail met Exchange niet ondersteunt, raden we je aan om naar andere clients te kijken, zoals Outlook, Mail voor Mac of Mail voor Windows. Je kunt je e -mail ook altijd controleren in Outlook op het web .

Als je je huidige client wilt blijven gebruiken, kun je de POP- en IMAP -instellingen van Microsoft 365 gebruiken. Houd er rekening mee dat Microsoft de basisauthenticatie stopzet in 2022, dus wanneer die tijd aanbreekt, werken de POP- en IMAP-instellingen van Microsoft 365 alleen in clients die moderne authenticatie ondersteunen (clients die multi-factor authentication (MFA) kunnen gebruiken).