Wat is een eenmalig wachtwoord?

Een eenmalig wachtwoord, of OTP, kan worden gebruikt om uw identiteit te verifiëren op domeinen met domeinbescherming wanneer u bepaalde domeinacties uitvoert.

Selecteer een vraag om het antwoord te zien:

Wat is een eenmalig wachtwoord?

Een eenmalig wachtwoord is een specifieke verificatiecode die naar u wordt verzonden wanneer u bepaalde acties uitvoert op domeinen met domeinbescherming . Met deze unieke code kunnen we je identiteit verifiëren en kun je je domeinen beschermen tegen ongeautoriseerde acties, zoals het overdragen van een domein, het uitschakelen van domeinprivacy of het uitvoeren van DNS -bewerkingen. Accounts waarvoor authenticatie in twee stappen (2SV) is ingeschakeld, krijgen geen eenmalig wachtwoord voor identiteitsverificatie.

Wat is identiteitsverificatie?

Identiteitsverificatie is een aanvullende beveiligingsmaatregel die we gebruiken voor domeinen waaraan Domeinbescherming is toegevoegd om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers bepaalde domeinacties kunnen uitvoeren. Je hebt misschien wel eens gehoord van tweestapsverificatie of meervoudige authenticatie wanneer je online inlogt op verschillende accounts. Identiteitsverificatie gebruikt hetzelfde concept van een secundaire verificatiemethode om je domeinen te beschermen en ervoor te zorgen dat je een geautoriseerde gebruiker bent in het account. De aanvullende identiteitsverificatie op je domeinen helpt je om je bedrijf en merk te beschermen tegen ongeautoriseerde of kwaadaardige acties.

Hoe werkt een eenmalig wachtwoord?

Bij het voltooien van bepaalde acties op domeinen met Domeinbescherming, wordt je gevraagd om een verificatiecode in te voeren. We sturen automatisch een eenmalig wachtwoord naar het e-mailadres van de registrant in je domein (in sommige gevallen moet je Wachtwoord verzenden selecteren om het eenmalige wachtwoord handmatig te verzenden). Voer die code in het verificatievenster in om je identiteit te bevestigen en de actie op je domein te voltooien. Als je authenticatie in twee stappen (2SV) gedurende minimaal 24 uur hebt ingeschakeld, gebruik je geen eenmalig wachtwoord om de identiteitsverificatie te voltooien.

Terug naar boven

Wanneer krijg ik een eenmalig wachtwoord?

Je ontvangt een eenmalig wachtwoord wanneer je bepaalde domeinacties voltooit, zoals het overdragen , doorsturen of wijzigen van naamservers . Onthoud dat als je authenticatie in twee stappen gedurende ten minste 24 uur hebt ingesteld , je geen eenmalig wachtwoord gebruikt voor identiteitsverificatie.

Deze domeinacties worden als risicovol beschouwd en vragen om identiteitsverificatie.

• Verwijder een domein
  • Automatisch verlengen uitschakelen
  • Downgrade of verwijder Domeinbescherming
  • Schakel Domeinprivacy uit
  • Wijzig de contactgegevens van het domein
    • Is alleen van toepassing bij het wijzigen van de voornaam, achternaam, organisatie of e -mailadres van de contactgegevens van de registrant.
  • Toevoegen aan CashParking
  • Ontgrendel een domein
  • Exporteer domeinlijst met autorisatiecodes
  • Domein overdragen naar een andere registerhouder (weg van GoDaddy)
  • Domein overdragen naar een ander GoDaddy -account
  • Een domein te koop aanbieden via List for Sale
  • Wijzig naamservers
  • Het doorsturen van domeinen of subdomeinen toevoegen, bewerken of verwijderen
  • DNS -zonebestand importeren
  • Bewerk aangepaste hostnamen

Waar wordt het eenmalige wachtwoord naartoe gestuurd?

We sturen het eenmalige wachtwoord naar het e-mailadres van de registrant dat op je domeinnaam staat vermeld. Je kunt de contactgegevens van je domein, waaronder het e -mailadres van de registrant, bekijken in je GoDaddy -account en zo nodig bijwerken.

Zijn er eenmalige wachtwoordbeperkingen?

Ja, er zijn enkele beperkingen bij het gebruik van eenmalige wachtwoorden.

• Je eenmalige wachtwoord is slechts 60 minuten geldig nadat hierom is gevraagd.
  • Per actie, per domein kunnen maximaal 5 eenmalige wachtwoorden worden verzonden in een periode van 7 dagen.
    • Voorbeeld : je hebt de naamservers op je domein maandag gewijzigd en hebt een eenmalig wachtwoord gebruikt om de identiteitsverificatie te voltooien. Vervolgens veranderde je de naamservers op hetzelfde domein op donderdag nog 4 keer en gebruikte je telkens een ander eenmalig wachtwoord. Je kunt nu tot zondag geen naamservers wijzigen op dat domein.
    • Opmerking: je kunt nog steeds andere acties op dit domein voltooien en je kunt ook acties op andere domeinen voltooien.
  • Als je 3 keer een onjuist eenmalig wachtwoord invoert, wordt je 24 uur lang uitgesloten van die actie op dat domein.

Verwante stap

Meer info