Wat is secundaire DNS?

Secundaire DNS stelt je in staat om automatisch een back -up te maken van het zonebestand van je domein op een tweede set naamservers. Als de eerste set naamservers uitvalt, verzendt deze automatisch aanvragen naar de back -ups, die een zonebestand hebben dat identiek is aan de primaire naamservers. Je moet Premium DNS op je domein hebben om secundaire DNS te kunnen gebruiken. Je kunt DNSSEC en secundaire DNS niet gebruiken op dezelfde domeinnaam.

Opmerking: het gebruik van secundaire DNS vereist een grondige kennis van het instellen en gebruiken van uw eigen naamservers.

Wanneer je secundaire DNS inschakelt, selecteer je GoDaddy -naamservers als je primaire of secundaire naamservers. DNS -updates zijn afhankelijk van hoe u secundaire DNS configureert.

• GoDaddy -naamservers als de primaire set: alle DNS -updates worden voor je gemaakt en de secondaries (je naamserverset) halen ze op.
  • GoDaddy -naamservers als secundaire set: Je eigen primaire naamservers zorgen ervoor dat de DNS -updates worden uitgevoerd en je moet ze configureren om meldingen naar onze secundaire naamservers te sturen om de wijzigingen op te halen.

Als je secundaire DNS wilt gebruiken, moet je DNS -serversoftware gebruiken om je eigen naamserverset te configureren. We zijn compatibel met deze software:

• BIND v9.1.0 of hoger
  • NSD
  • Windows Server 2008 en hoger
  • Krachtige DNS

Je kunt secundaire DNS configureren met of zonder transactiehandtekeningen (Transaction Signatures, TSIG), waarmee de communicatie tussen de naamserversets wordt beveiligd. Je eigen naamserverset moet NOTIFY -aanvragen (melding zonewijziging) en AXFR (volledige zoneoverdracht) ondersteunen. Gebruik de volgende overdrachtsserverinformatie tijdens de configuratie:

• 97.74.112.1
  • 97.74.112.2

Verwante stap

• Secundaire DNS met GoDaddy -naamservers instellen als primaire of secundaire naamservers.