Wijzig een WordPress -thema met SSH

Je kunt het huidige actieve thema wijzigen vanuit SSH. Dit is een meer geavanceerde methode, maar kan efficiënter zijn voor ontwikkelaars die meerdere WordPress -sites beheren.

Waarschuwing: je moet altijd een back -up van je site maken voordat je wijzigingen aanbrengt.
  1. Maak verbinding met je hostingaccount met SSH .
  2. Maak verbinding met MySQL met behulp van de volgende opdracht:

mysql -u username -h host database -P port -p

Voer de database -informatie uit je database als volgt in:

• gebruikersnaam is de gebruikersnaam van je database.
    • host is de hostnaam of het IP -adres van je database.
    • database is de databasenaam.
    • poort is de poort waarop MySQL draait (standaard is dit 3306).
  3. Voer het wachtwoord voor die MySQL -gebruiker in wanneer hierom wordt gevraagd.
  4. Eenmaal verbonden, voer je de volgende opdracht in om je huidige thema en onderliggende thema te controleren:

selecteer * uit wp_options waarbij option_name = 'sjabloon' of option_name = 'stylesheet';
  5. Om het sjabloon te wijzigen, voer je de volgende opdracht in:

update wp_options set option_value = ' themeName ' waarbij option_name = 'sjabloon';

Werk de opdracht als volgt bij:

• themeName is de naam van het nieuwe thema.
    Waarschuwing: als je WordPress-database aangepaste tabelvoorvoegsels gebruikt, moet je wp_ in deze opdracht vervangen door het voorvoegsel dat wordt vermeld in je wp-config.php- bestand.
  6. Om het stijlblad te wijzigen, voer je de volgende opdracht in:

typ update wp_options set option_value = ' themeName2 ' waarbij option_name = 'stylesheet';

Werk de opdracht als volgt bij:

• themeName2 is de naam van het nieuwe thema of subthema.
    Waarschuwing: als je WordPress-database aangepaste tabelvoorvoegsels gebruikt, moet je wp_ in deze opdracht vervangen door het voorvoegsel dat wordt vermeld in je wp-config.php- bestand.
  7. Typ na het wijzigen van het sjabloon en het stijlblad exit; om SSH te sluiten.