Een domein in WordPress wijzigen

Volg de onderstaande stappen om je WordPress-site bij te werken en een nieuwe domeinnaam te gebruiken. Nadat je het domein in WordPress gewijzigd hebt, moet je mogelijk ook het domein op het hostingaccount bijwerken.

Als je een Beheerd WordPress-account hebt, kun je deze stappen overslaan en het domein bijwerken in de interface voor je hosting.

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. In het menu aan de linkerkant selecteer je Instellingen > Algemeen.
  3. Werk de volgende velden bij met de nieuwe domeinnaam:
    • WordPress-adres (URL)
    • Siteadres (URL)

Bij standaardinstallaties van WordPress zijn het siteadres en WordPress-adres meestal hetzelfde.

4. Schuif naar beneden en selecteer Wijzigingen opslaan.

Nu moet je de domeinnaam bijwerken in het deelvenster voor hostingbeheer voor Linux-hosting met cPanel of Windows-hosting met Plesk.

Volgende stappen

• Als je nieuwe domein geregistreerd staat bij een ander account of bij een derde, vind je het nieuwe IP-adres in je hostingaccount van Linux of Windows, zodat je de DNS kunt bijwerken. De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan soms tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.