Windows: een certificaat voor stuurprogramma-ondertekening/code-ondertekenend certificaat installeren en een PFX-bestand maken

Opmerking: Vanaf 1 juni 2021 geeft GoDaddy geen code-ondertekenende certificaten of certificaten voor stuurprogramma-ondertekening meer uit en verlengt GoDaddy deze ook niet meer. Als je al een code-ondertekenend certificaat of een certificaat voor stuurprogramma-ondertekening hebt, kun je na 1 juni 2021 deze niet van een nieuwe sleutel voorzien. Alle certificaten die voor 1 juni 2021 zijn uitgekeerd, blijven geldig totdat ze vervallen.

Na het verifiëren van je aanvraag van een certificaat voor stuurprogramma-ondertekening of je aanvraag van een code-ondertekenend certificaat, geven we je certificaat uit. Je kunt vervolgens je certificaat downloaden, dit installeren in MMC (Microsoft Management Console) en een PFX-bestand maken. Je gebruikt vervolgens dit PFX-bestand om je code te ondertekenen met Microsoft SignTool (code-ondertekening) of Visual Studio (stuurprogramma-ondertekening).

Waarschuwing: Om een PFX-bestand te maken, moet je dezelfde machine gebruiken als de machine die is gebruikt voor het genereren van je CSR.

Je certificaatbestanden downloaden

1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
  2. Selecteer SSL-certificaten en selecteer Beheren voor het certificaat dat je wil downloaden.
  3. Selecteer onder Certificaat Downloaden een Servertype en selecteer dan Zipbestand downloaden.
  4. Open het ZIP-bestand en verplaats het bestand dat eindigt op SHA2.spc naar een toegankelijke locatie.

Opmerking: Voor Windows Vista-stuurprogramma‘s: gebruik het bestand dat eindigt op SHA1.spc.

Voor Windows 7-stuurprogramma‘s: je gebruikers moeten deze patch installeren om je stuurprogramma ondertekend met SHA-2 te gebruiken.

Je certificaat installeren in MMC

1. Voer mmc in je Windows-zoekfunctie in en selecteer dit vervolgens om de toepassing Microsoft Management Console te openen.
  2. Vouw Certificaten (Lokale computer) en vervolgens Persoonlijk uit.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Certificaten en ga vervolgens naar de volgende menu’s: Alle taken > Importeren.
  4. Selecteer Volgende.
  5. Blader naar het SPC-bestand — Je moet hiertoe het bestandstype wijzigen in PKCS #7-certificaten (*.spc, *.p7b).
  6. Selecteer Volgende.
  7. Selecteer Alle certificaten in het onderstaande archief opslaan en zorg ervoor dat de waarde Persoonlijk is.
  8. Selecteer Voltooien.

Het PFX-bestand maken

Om een PFX-bestand te maken (dat je gebruikt met SignTool of Visual Studio), moet je je certificaatbestand en je persoonlijke sleutel combineren in MMC.

1. Klik in MMC met de rechtermuisknop op je certificaat (de waarde Algemene naam wordt weergegeven in de kolom Uitgegeven aan) en selecteer vervolgens Exporteren.
  2. Selecteer Volgende.
  3. Selecteer Ja, de persoonlijke sleutel exporteren.
  4. Selecteer onder Personal Information Exchange... de optie Indien mogelijk alle certificaten in het certificeringspad opnemen.
  5. Voer een sterk wachtwoord in en bevestig dit om het certificaat te beveiligen. Selecteer vervolgens Volgende.
  6. Blader naar een locatie waarop je het gecombineerde bestand wilt opslaan en selecteer vervolgens Volgende.
  7. Selecteer Voltooien.

Het PFX-bestand is nu lokaal op je computer opgeslagen.

Volgende stap

De volgende stap die je gebruikt, is afhankelijk van welke type certificaat je gebruik:

‌‌Certificaattype Deze instructies gebruiken...
Codeondertekening SignTool: Onderteken Windows -code met een certificaat voor het ondertekenen van code
Stuurprogramma-ondertekening Visual Studio: onderteken Windows -stuurprogramma's met een certificaat voor het ondertekenen van stuurprogramma's