Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Zoek en vervang voor WordPress met SSH

Voor ervaren gebruikers kan het efficiënter zijn om SSH te gebruiken bij het beheren van WordPress en het uitvoeren van taken zoals zoeken en vervangen in de database.

Waarschuwing: Maak een back -up van je database voordat je wijzigingen aanbrengt. ( cPanel / Webhosting / VPS )
  1. Maak verbinding met je server of gedeelde hostingaccount via SSH.
  2. Exporteer je WordPress -database.
  3. Open het dumpbestand met de vim -teksteditor met de volgende opdracht:

vim bestandsnaam.sql

Werk de opdracht bij met de volgende informatie:

• bestandsnaam .sql is de naam van het dumpbestand dat je zojuist hebt gemaakt

Opmerking: als je huidige werkmap anders is dan je werkmap op het moment dat het dumpbestand is gemaakt, moet je het pad naar het bestand in de opdracht opnemen. Bijvoorbeeld:

vim/home/user/public_html/ bestandsnaam .sql

4. Voer command mode door het intikken van de dubbele punt (:) karakter.

5. Voer in de opdrachtmodus een zoekopdracht uit en vervang deze door de volgende opdracht:

%s / OldDomain / NewDomain / g

Werk de opdracht bij met de volgende informatie:

• OldDomain is je oude domein of gegevens
    • NewDomain als je nieuwe domein of gegevens
  6. Druk op Enter om de opdracht uit te voeren, waarmee een zoekopdracht wordt uitgevoerd en het oude domein/de nieuwe gegevens worden vervangen door het nieuwe domein/de nieuwe gegevens.

7. Druk op Esc om de modus invoegen/toevoegen te verlaten.
  8. Typ de volgende opdracht om de opdrachtmodus te openen, het bestand op te slaan en af te sluiten

: wq
  9. Importeer je bijgewerkte database met SSH .